Kérdése van? Írjon nekünk!

info@amrita-global.com 

Blog

Ennyit költünk gyógyszerekre: egy átlagos magyar lakos egészségére költött pénz számokban

Bevezető:

Az élvezeti cikkek fogyasztása nem csak függőséghez vezet, de jelentősen rontja az életminőségünket is. Mi, magyarok mégis rengeteget költünk ezekre a termékekre.

Egy négyrészes cikksorozat keretein belül bemutatjuk a magyarországi főbb élvezeti cikkek fogyasztását, melyek leginkább módosítják a kedélyállapotunkat, hangulatunkat és energia szintünket. Az első részben a kávéfogyasztást vizsgáljuk, majd górcső alá vesszük az alkohol, és cigarettafogyasztást. A harmadik, és negyedik részben a hazai gyógyszer- és magánegészségügyre költött forintjainkat, illetve a wellness kiadásokat, és a táplálékkiegészítők használatát vesszük számításba.

Az utóbbi években igen komoly megpróbáltatásnak lett kitéve az emberek egészsége és pénztárcája. A következő cikkben megpróbáljuk felfedni mit is jelent ez számokban levetítve.

Dohányosként akár egy tengerparti nyaralás árát is elfüsötölheted egy év alatt

Bevezető:

 Az élvezeti cikkek fogyasztása nem csak függőséghez vezet, de jelentősen rontja az életminőségünket is. Mi, magyarok mégis rengeteget költünk ezekre a termékekre.

Egy négyrészes cikksorozat keretein belül bemutatjuk a magyarországi főbb élvezeti cikkek fogyasztását, melyek leginkább módosítják a kedélyállapotunkat, hangulatunkat, és energia szintünket. Az első részben a kávéfogyasztást vizsgáltuk, ebben a posztban pedig górcső alá vesszük az alkohol, és cigarettafogyasztást. A harmadik, és negyedik részben a hazai gyógyszer- és magánegészségügyre költött forintjainkat, illetve a wellness kiadásokat, és a táplálékkiegészítők használatát fogjuk elemezni.

Ennyit költünk élvezeti cikkekre: egy átlagos kávéfogyasztó szokásai számokban

 

Bevezető:

  Az élvezeti cikkek fogyasztása nem csak függőséghez vezet, de jelentősen rontja az életminőségünket is. Mi, magyarok mégis rengeteget költünk ezekre a termékekre.

  Egy négyrészes cikksorozat keretein belül bemutatjuk a magyarországi főbb élvezeti cikkek fogyasztását, melyek leginkább módosítják a kedélyállapotunkat, hangulatunkat, és energia szintünket. Az első részben a kávéfogyasztást vizsgáljuk, majd górcső alá vesszük az alkohol, és cigarettafogyasztást. A harmadik, és negyedik részben a hazai gyógyszer- és magánegészségügyre költött forintjainkat, illetve a wellness kiadásokat, és a táplálékkiegészítők használatát vesszük számításba.

Ezt az 5 rutint építsd be lefekvés előtt az esti rutinodba

Egy jól kialakított esti rutin egyensúlyt, és kiszámíthatóságot teremthet az életedben. A személyre szabott esti rutin olyan szokások összessége, amit minden este, a lefekvés előtti 30-60 percben végzünk. A tevékenységek változhatnak, de minden esetben valamilyen nyugtató rituáléval ajánlott tölteni a nap utolsó szakaszát. 

Ebben az összeállításban megmutatjuk, mi az 5 szokás, amit érdemes lehet lefekvés előtt beépíteni a napi rutinodba.

6 reggeli rutin tipp, hogy egész nap energikus légy

 

   Szeretnél pozitív, energikus, és élettel-teli maradni egész nap?
Mindez nem csak a szerencsések kiváltsága, hanem egy jól kialakított, és működő reggeli rutin eredménye. A rutin tulajdonképpen nem más, mint jó szokások sorozata. Olyan szokásoké, amelyek pozitív változást indítanak be az életünkben, ha rendszeresen gyakoroljuk őket.

Ebben a hónapban a napi rutin tippek mellett azt is megosztjuk veletek, hogyan tudjátok magatokat tartani a kialakított új életmódhoz, hogy az ne csak egy légből kapott újévi fogadalom legyen. 

Ahogy a véget ért a pandémia és újra beindul a munka és élet ősszel lehet, hogy egy kicsit túlterheltnek érzed magát a gondolatot, hogy újra kimozdulj és találkozz emberekkel.

 

 Nem vagy ezzel egyedül.

 

 De nincs okod arra, hogy ezek az érzések az utadat állják. Íme néhány ötlet arra, hogyan könnyítheted meg a társadalmi interakciókat, és végül élvezheted ezt a várva várt őszt.

 

   

   

  Mikor érdemes CBD-t szedni alváshoz?

  Az ünnepek közeledtével sokan sietünk, hogy a munkahelyünkön beiktassuk azokat a plusz órákat, hogy a lehető legjobban kihasználhassuk a családdal töltött szabadidőnket. Gyakran ez azt jelenti, hogy extra fizetett szabadidőre vagy év végi bónuszra törekszünk, hogy segítsünk a karácsonyi ajándékok beszerzésében. Vagy talán az iskolai tevékenységek is felpörögtek, és extra időt kell szakítanunk a napirendünkben, hogy felvegyék valamelyik iskolai intézménybe a gyerekinket.

   

  Sajnos az, hogy mindent jól el tudj elvégezni időre, gyakran azzal jár, hogy minden este fel kell áldoznod egy-két órát az értékes alvásából. És bár ez nem tűnik nagy dolognak, az elején ezek az elvesztegetett alvásórák gyorsan összeadódhatnak, míg a következő dolog, amire emlékszünk, hogy napi három helyett 4 csésze kávét fogyasztunk, és legyen végre valami, ami segít végre elaludni éjszaka, a folyamatos pörgés helyett.

   

  Ahhoz, hogy a legjobban megértsd, hogy érdemes-e, vagy mikor szedj CBD-t az alváshoz, fontos, hogy először is tisztában legyél azzal, miért van szükséged alvásra, és hogy eleget alszol-e.

  4 ötlet új dolgok megtapasztalásához idén kora ősszel

   

  Hogy új ötleteket és élményeket szerezz és mivel a pandémia alatt itt Európában mindenki be volt zárva, ezért azt ajánljuk, hogy menj ki újra a szabadba, és kapcsolódj be újra a társasági életbe. Még néhány tippet is adtunk azoknak, akiknek ez a gondolat kissé túlzásnak tűnik.

   

  Ahogy megindul a nyár, s főleg itt nálunk már májusban kopogtat az ajtón, reméljük, hogy inspirálni tudunk arra, hogy új dolgokat tapasztaljatok meg, és bővítsétek a látókörötöket. Persze, néhány utazási korlátozás és egyéb tiltás, szabályozás továbbra is akadályokat gördít a világ felfedezésének útjába, de van néhány dolog, amit most is megtehetsz, hogy gazdagítsd elmédet, testedet és lelkedet.

   

  Nézzünk meg néhányat ezek közül.

  A legjobb olajok a bőr számára: Kókuszolaj, Jojobaolaj, Arganolaj és még sok minden más.

   

  Mindenki tudja, hogy a téli időjárás megviseli a bőrt, de a nyár is kemény lehet a maga módján. Bár az izzadás, a meleg és a páratartalom miatt a bőr úgy érezheti, hogy nincs szüksége túl sok hidratálásra, az olyan stresszhatások, mint a nap, a klór, a sós víz, sőt a túlzott légkondicionálás is megviselik az arcbőrt.

   

  Szerencsére, bár a természet okoz némi megterhelést a bőrnek, olyan természetes olajokkal és vajakkal is ellát minket, amelyek segíthetnek megőrizni a haj és a bőr állapotát. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bőr számára legjobb olajokat, hogy milyen tulajdonságaik vannak.

  CBD lista az Egyesült Királyságban, hogy elérhető legyen legálisan a közel 1 milliárd dollárra becsült piacot

   

  Az Egyesült Királyságban a CBD-érdekcsoportok már azt várják, hogy az élelmiszer-biztonsági hatóságok melyik nap adják ki a megfelelő termékek listáját, amivel igyekeznek megvetni a lábukat a világ második legnagyobb CBD-piacán.

   

  "Az Egyesült Királyság fogyasztó-egészségügyi ágazata több mint egy évtized óta a legnagyobb felzárkóztatás előtt áll, amikor az Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) közzéteszi a fogyasztók számára engedélyezett kannabinoid termékek várva várt nyilvános listáját" - közölte a Cannabinoid-Iparági Szövetség (ACI) sajtóközleményében, amelyben bejelentette, hogy megnyitotta a piacra engedélyezett termékek nyomon követésére szolgáló weboldalát.

   

  A lista közzététele "küszöbön áll" az ACI szerint, amely az Egyesült Királyság CBD-piacát 2021-re nagyjából 690 millió fontra (929 millió dollár/ 824 millió euró) becsülte.