Kérdése van? Írjon nekünk!

info@amrita-global.com 

Blog

Nagy Britannia Novel Food kategória

2022.08.30 16:12
Nagy Britannia Novel Food kategória

CBD lista az Egyesült Királyságban, hogy elérhető legyen legálisan a közel 1 milliárd dollárra becsült piacot

 

Az Egyesült Királyságban a CBD-érdekcsoportok már azt várják, hogy az élelmiszer-biztonsági hatóságok melyik nap adják ki a megfelelő termékek listáját, amivel igyekeznek megvetni a lábukat a világ második legnagyobb CBD-piacán.

 

"Az Egyesült Királyság fogyasztó-egészségügyi ágazata több mint egy évtized óta a legnagyobb felzárkóztatás előtt áll, amikor az Élelmiszer-szabványügyi Hivatal (FSA) közzéteszi a fogyasztók számára engedélyezett kannabinoid termékek várva várt nyilvános listáját" - közölte a Cannabinoid-Iparági Szövetség (ACI) sajtóközleményében, amelyben bejelentette, hogy megnyitotta a piacra engedélyezett termékek nyomon követésére szolgáló weboldalát.

 

A lista közzététele "küszöbön áll" az ACI szerint, amely az Egyesült Királyság CBD-piacát 2021-re nagyjából 690 millió fontra (929 millió dollár/ 824 millió euró) becsülte.

"Novel food” - új élelmiszerek

 

Az Európai Unióhoz hasonlóan az Egyesült Királyságban az FSA is megállapította, hogy a CBD-t tartalmazó élelmiszerekre az új, vagy "újszerű" élelmiszerekre vonatkozó biztonsági előírások vonatkoznak. Csak azok a termékek kerülnek fel a listára, amelyek megfelelnek ezeknek az előírásoknak, és maradhatnak a piacon. Az engedélyezési rendszer Angliára és Walesre vonatkozik.

 

Az FSA októberben arról számolt be, hogy a vártnál nagyobb számú kérelem miatt elakadt felülvizsgálati folyamat során a több mint 800 CBD-termékből nagyjából 650-et elutasított, ami aggodalmat keltett egyes vállalatokban, hogy esetleg nem tudnak a folyamat végéig a piacon maradni. Az ügynökség, amely az elmúlt 18 hónapban értékelte a CBD-termékek biztonságosságát, októberben közölte, hogy összesen 43 terméket hagyott jóvá.

 

Azonnali végrehajtás

 

A tavaly március 31-i határidő alatt minden olyan, szájon át történő felhasználásra formulázott CBD-termék, amely 2020. február 13-án vagy azelőtt volt forgalomban az Egyesült Királyság szürke piacán, jogosult volt új élelmiszer státusz iránti kérelem benyújtására.

 

Az ACI közölte, hogy várhatóan a Trading Standards tisztségviselői azonnal megkezdik az ágazat ellenőrzését, amint a lista nyilvánosságra kerül, ami azt jelenti, hogy a listán nem szereplő CBD-termékeket továbbra is értékesítő vállalatok végrehajtási intézkedések kockázatának teszik ki magukat.

 

Az ACI új internetes platformja lehetővé teszi a fogyasztók, a kiskereskedők és az egészségügyi szakemberek számára, hogy biztosítsák, hogy csak engedélyezett termékeket vásároljanak és adhassanak el - közölte a szövetség.

 

  • hemptoday -JANUAR 26. 2022