Kérdése van? Írjon nekünk!

info@amrita-global.com 

Blog

5 tipp a lefekvéshez és alváshoz

2023.01.16 16:18
5 tipp a lefekvéshez és alváshoz

Ezt az 5 rutint építsd be lefekvés előtt az esti rutinodba

Egy jól kialakított esti rutin egyensúlyt, és kiszámíthatóságot teremthet az életedben. A személyre szabott esti rutin olyan szokások összessége, amit minden este, a lefekvés előtti 30-60 percben végzünk. A tevékenységek változhatnak, de minden esetben valamilyen nyugtató rituáléval ajánlott tölteni a nap utolsó szakaszát. 

Ebben az összeállításban megmutatjuk, mi az 5 szokás, amit érdemes lehet lefekvés előtt beépíteni a napi rutinodba.

   1.   Mindig ugyanabban az időpontban menj aludni!

 A természetes alvásciklus részeként az elméd magától elkezd fáradni az alvási idő közeledtével. Ezért fontos, hogy meghatározz egy időpontot, amikor tudatosan el kezdesz az alváshoz készülődni valamilyen nyugtató tevékenységgel. Ez legalább 30 perccel lefekvés előtt történjen. Másnap sokkal energikusabb leszel nap közben. 

  1. Offline pillanatok!

 Csábító lehet a kedvenc sorozatod közben álomba szenderülni, ez azonban nem segít a relaxálásban. Az elektronikai készülékek kék fénye stimulálja, és ébren tartja az agyat, az internetről érkező rengeteg inger pedig felpörget. Kívánj jó éjszakát a kütyüknek, már az esti rutinod legelején!

 

  1. Készítsd ki előre a másnapi szetted!

Rengeteg energiát és időt takaríthatsz meg azzal, ha lefekvés előtt átgondoltan, és nyugodtan kiválasztod, mit fogsz viselni másnap. Elkerülheted a „Mit vegyek fel” dilemmát, és a szekrény kirámolása okozta rendetlenséget. Reggel hálás leszel magadnak ezért az apró figyelmességért.

  1. Vezess naplót!

Egyes kutatások szerint a hálanapló, a „journal”, vagy akár egy egyszerű „to do” lista írása is jelentősen javítja az elalvást. Lefekvés előtt 5 perccel szelektáld, és írd le a gondolataidat, érzéseidet. Ez segít abban, hogy ne csak a hálószobában, de fejben is rendben legyél.

  1. Figyelj arra, amit eszel!

 A nehéz ételek, és az alkohol igencsak meg tudják nehezíteni az elalvást, és az alvás minőségét is negatívan befolyásolják. Nem beszélve az éjjeli mosdóba járásról, ami megszakítja az alvásciklust.

A koffeinmentes gyógyteák, mint pl. kamilla, vagy levendula kiváló módjai annak, hogy lenyugtasd a szervezeted lefekvés előtt.

Az esti szokások jelentős mértékben hozzájárulhatnak egy pihentető alváshoz, amit aztán egy boldog ébredés követ. Ha egy lépéssel tovább szeretnéd növelni az esti rutinod, a CBD-olaj tinktúrák hozzáadásával nagyszerű lökést adhatsz a teljes testet átható nyugalom érzésének.


További életmód tartalmakért kövess minket Facebookon, és Instagramon, vagy látogass el a webshopunkba!