Kérdése van? Írjon nekünk!

info@amrita-global.com 

Blog

Thaiföld kannabisz használata legálissá vált

2022.11.23 16:32
Thaiföld kannabisz használata legálissá vált

 

 

Thaiföld kannabisz törvényi változása megnyitja a lehetőségeket az alacsony-THC kender termékek értékesítésére

 

Thaiföld egészségügyi minisztériuma nemrégiben törölték a marihuánát az ország ellenőrzött kábítószerek listájáról, ami egyelőre csak az alacsony THC tartalmú kenderrel foglalkozó vállalkozók számára nyit üzleti lehetőségeket, mivel az ország megtartotta a megengedett THC szint felső határát.

 A közel 70 milliós ország azt tervezi, hogy a 0,3% THC feletti termékeket a szakértők szerint a szigorúan szabályozott orvosi értékesítési csatornákra korlátozza.

Az egyik észak-amerikai vállalkozás, amely nem vár arra, hogy kihasználja a thaiföldi lehetőségeket, a Las Vegas-i székhelyű Audacious Brands.

E hónap elején az Audacious a Golden Triangle Health vállalattal kötött stratégiai partnerség révén lépett be a thaiföldi piacra.

 Marc Lakmaaker, az Audacious vezető alelnöke elmondta, hogy a vállalatok izolált és fehércímkés termékek értékesítését, valamint saját márkák kifejlesztését tervezik, kihasználva a GTH széleskörű értékesítési hálózatát.

A GTH Hemp House néven kiskereskedelmi franchise-t hoz létre, és idén jelentős terjeszkedést tervez.

"Hosszabb távon be kívánunk szállni az orvosi THC üzletágba a thaiföldi termesztés létrehozásával" - mondta.

"Egyelőre a termékeket a kormány számára értékesítjük, de várhatóan az elkövetkező körülbelül két évben a rekreációs célú felhasználás is engedélyezett lesz. Ezután a Hemp House üzleteket patika stílusú üzletekké alakítjuk át, valamint az országban lévő hálózatunkat használjuk fel a széles körű forgalmazás biztosítására".

 

Azzal, hogy Thaiföld leveszi a kannabiszt az ország ellenőrzött kábítószerek listájáról, a nem kereskedelmi célú otthoni termesztést is engedélyezi.

Ami a kereskedelmi kannabiszt illeti, a változások leginkább az egészségügyi és szépségápolási kannabiszcégeknek kedveznek, mondta Chaiwat Sowcharoensuk, a bangkoki székhelyű Krungsri Research elemzője.

"A szappanok, szépségápolási termékek és kozmetikumok gyártói ... valószínűleg a legtöbbet fognak profitálni" - mondta Sowcharoensuk a Hemp Todaynek.

 

Hemp today - 2022