Kérdése van? Írjon nekünk!

info@amrita-global.com 

Blog

6 reggeli rutin tipp

2023.01.06 09:52
6 reggeli rutin tipp

6 reggeli rutin tipp, hogy egész nap energikus légy

 

   Szeretnél pozitív, energikus, és élettel-teli maradni egész nap?
Mindez nem csak a szerencsések kiváltsága, hanem egy jól kialakított, és működő reggeli rutin eredménye. A rutin tulajdonképpen nem más, mint jó szokások sorozata. Olyan szokásoké, amelyek pozitív változást indítanak be az életünkben, ha rendszeresen gyakoroljuk őket.

Ebben a hónapban a napi rutin tippek mellett azt is megosztjuk veletek, hogyan tudjátok magatokat tartani a kialakított új életmódhoz, hogy az ne csak egy légből kapott újévi fogadalom legyen. 



  1. Aludj jól!

A megfelelő minőségű, és mennyiségű alvás kulcsfontosságú a szervezet számára. Ha az esti rutinod rendben van, a reggelivel sem lesz gond. Próbálj meg minden nap ugyanabban az időben lefeküdni! A nap vége felé kerüld a megerőltető testedzéseket! Inkább vegyél egy forró fürdőt, vagy olvass egy jó könyvet. Ha kialszod magad, a „szundi” gombról is könnyebb lesz leszokni.



  1. Meditálj!

A meditáció segíthet abban, hogy nyugodtabbak és koncentráltabbak legyünk a nap folyamán. Ha kezdő meditáló vagy, indítsd a napot egy könnyű, 5 perces légzőgyakorlattal, és pozitív állításokkal. A hangosan kimondott pozitív megerősítések abban segítenek, hogy higgy magadban, és a legjobbat nyújtsd a nap folyamán.



  1. Engedd be a fényt!

A természetes fény segít felébredni, arról nem is beszélve, hogy a napsütés máris jobb kedvre fog deríteni! A természetes fény nagyon fontos a szervezetünk számára, mert segít a melatonin termelődésében, ami az éberségünkért és az általános jóllétünkért felelős hormon. Miután kipattansz az ágyból, legyen az első dolgod felhúzni a redőnyt, és friss levegőt engedni a szobába.



  1. Offline pillanatok

            Egész nap a telefonon lógsz, a gép előtt ülsz, rohansz, dolgozol. A reggelit töltsd inkább kütyük nélkül, offline, ahelyett, hogy a Facebookot pörgeted. Helyette beszélgess a családtagjaiddal, vagy olvass néhány sort egy jó motivációs könyvből. Sokkal jobb kedvűen fog kezdődni a napod, ha az első néhány percben kerülöd a híreket.



  1. Hidratálj!

            Ha eddig kávéval indítottad a reggelt, most próbálj ki valami újat, és éhgyomorra igyál meg egy nagy pohár citromos vizet. Ez a C-vitamin-bomba nem csak felébreszt, hanem azonnal beindítja az anyagcserét, és a koffeintartalmú italok miatti dehidratációt is ellensúlyozza.




  1. Tápláló reggeli

Korgó gyomorral szinte lehetetlen gondolkodni. Készíts tápláló reggelit olyan hozzávalókból, amiktől jól érzed magad! Egy gyors zabkása, vagy smoothie elkészítése nem igényel többet néhány percnél, ám ennyi is elég ahhoz, hogy feltankolj a következő étkezésig. 

 

A reggeli szokások jelenthetik a különbséget egy jó reggel és egy fantasztikus reggel között. Alakíts ki olyan reggeli rutint, ami a leginkább beilleszthető az életviteledbe, támogatja a munka, és a magánélet közötti egyensúlyt, valamint felkészít a fontos feladatok elvégzésére.

Ha egy lépéssel tovább szeretnéd növelni a napi rutinod, a CBD-olaj tinktúrák hozzáadásával nagyszerű lökést adhatsz a teljes testet átfogó wellnessnek.

Legyen szó jó étrendről, táplálékkiegészítőkről, rendszeres testmozgásról vagy a fentiek bármilyen kombinációjáról, egy CBD tinktúra gyorsan és egyszerűen behelyezhető a kiegészítő támogatás érdekében.


További életmód tartalmakért kövess minket Facebookon, és Instagramon, vagy látogass el a webshopunkba!